dinsdag 24 juni 2014

Zwemdoppen


Zwem doppen worden gebruikt als water niet de gehoorgang in mag. Door het afsluiten van de gehoorgang met een zwemdoppen, zorg je er voor dat er geen water in de gehoorgang kan komen.

Er zijn verschillende mogelijk heden voor zwem doppen:

Standaard doppen welke in diverse maten te verkrijgen zijn. Deze worden uit gezocht op maat om goed af te sluiten. Dit is een snelle oplossing die veel door windsurfers en kitesurfen worden gebruikt. Zij hebben ze om minder kou in de oren te krijgen. Om zo later geen gehoorgang klachten te krijgen.

De meest gangbare worden door de audicien zelf gemaakt. Die maakt  afdrukken en bewerkt die tot zwem doppen. Een laklaag zorg er voor dat de doppen minder vuil aantrekken. Deze oplossing wordt veel voor zwemmende kinderen met gehoorgang problemen gemaakt. De levertijd is vaak maar enkele dagen.

Bij de audicien kunnen ook opmaat gemaakte doppen besteld worden die bij een  laboratorium  gemaakt worden. Dit is voor volwassen een goede oplossing. De audicien maakt afdrukken van uw oren en stuurt die naar het laboratorium, daar worden van flexibel materiaal doppen gemaakt die uw gehoorgang afsluiten. Ga voor meer info naar uw Audicien.

Meer info